Хиалуронова киселина - ползи за кожата и косата: Приложение и Странични Ефекти

Submitted by Диана Динкова on Съб., 07/17/2021 - 16:40
Хиалуронова киселина - ползи за кожата и косата: Приложение и Странични Ефекти

Хиалуронова киселина е наречена много обещаваща биомедицина за подмладяване на кожата в много научни статии. Популярността на Хиалуронова киселина се е увеличила през последните години и много козметични продукти и продукти за грижа за косата вече съдържат малък процент хиалуронова киселина. Хиалуронова киселина обаче се предлага и в силно концентрирана серумна форма на много марки, тъй като има забележителни свойства за регенерация на тъканите.

Хиалуронова киселина (HA) играе многостранен роля в регулирането на различни биологични процеси, като например възстановяване на кожата, регенерация на тъканите на кожата, зарастване на рани, противовъзпалително действие и иммуномодуляция.

Хиалуронова киселина има забележителни свойства против бръчки, подмладяване, запълване на пространството и подмладяване на кожата на лицето. Тази високоефективна съставка е наречена "промяна на правилата на играта" в козметичната индустрия. Популярността на Хиалуронова киселина може да се съди по факта, че много марки произвеждат нови продукти, съдържащи хиалуронова киселина.

Хиалуронова киселина се намира естествено в кожата, очите и съединителната тъкан. Това е, което поддържа кожата еластична и хидратирана. Той е известен със способността си да свързва водата и да подува кожата. Според проучвания Хиалуронова киселина може да задържа вода 1000 пъти по-голяма от теглото си. Благодарение на природното изобилие (животни и човешки тела) това биополимера, го биоразлагаемости и биосовместимости той е подходящ за широко приложение в като прогностични молекули и за лечение на широк спектър от заболявания на човека и животните.

Използва се в различни форми като хидрогел, дермален пълнител, интрадермални инжекции, рамки, кремове, филми, пяна и гелове за лечение на различни видове заболявания.

Той е признат за способността му да компенсира влагата в кожата. Способността за задържане на влага на GC води до по-мека, гладка и сияйна кожа. Овлажняването на кожата също води до забавяне на образуването на бръчки и подобрява дълбоките фини линии и вече развитите бръчки, които обикновено се появяват с възрастта. Овлажняването на кожата и антиоксидантните ефекти на GC също допринасят за регенерацията на клетките и стимулират производството на колаген благодарение на неговите нутрикосметични ефекти. Има различни GK продукти, използвани като дермален пълнител за козметични процедури. GK е нетоксичен и не сенсибилизира, така че е безопасно да се прилага за всички видове кожа без риск от алергични реакции. Тази естествена биомолекула обикновено се използва за инжектиране в дермата (като кожен пълнител), за да се възстанови обемът на кожата и да се сведе до минимум появата на бръчки, както и назолабиални гънки. Те са специално въведени в гънките на кожата, дълбоки бръчки, за да затегнат и променят формата на лицето, благодарение на уникалните си характеристики, които имитират естествените материали, съдържащи се в нашите клетки. Проведени са много проучвания, за да се сравни тяхната ефективност и безопасност, както и поносимостта на пациентите.

Хиалуронова киселина ползи за кожата

Хиалуронова киселина е ефективен овлажнител, защото може да задържи 1000 пъти теглото си във вода, което означава, че прави чудеса, когато е хидратирана. Когато се прилага, той създава бариера за кожата, като задържа влагата и подобрява текстурата. С възрастта кожата губи вода и влага. Тази съставка ще помогне да се поддържа хидратирана.

Много изследователски групи са изследвали козметичните и хранителните ефекти на GC за подмладяване на кожата. Въпреки това, липсва критична оценка на различните формулировки на GC за специфичен тип кожен дефект и проверка за безопасност и биосъвместимост на биомедицинските лекарства, базирани на GC, за подмладяване на кожата. Целта на този преглед е синтез и критична оценка на най-новите постижения в областта на козметичната и нутрикосметической ефективността на форми, базирани на GK, включително овлажняващи ефекти, хидратация на кожата, работят им магия от изглажда и подмладяване на кожата, както и на ефективността на регенерация на кожата. Внимателен анализ на литературата показа, че лекарства на базата на GK (т.е., гелове, кремове, предоставяне интрадермален инжектиране на филъри, кожен филъри, филъри за лице, гелове за аутологичного мазнини, лосион, серум и импланти и т.н.) са Показали забележителна ефективност за лечение на широк спектър от дефекти на кожата като бръчки, назолабиалните гънки и стареене на кожата.

Това се постига чрез увеличаване на меките тъкани, подобряване на нивото на хидратация на кожата, стимулиране на колагена и подмладяване на лицето. Безопасността, поносимостта и ефективността на GC (под формата на интрадермална инжекция или инжектиране на пълнител за лице) също са добре документирани за лечение на различни видове кожни проблеми. GK, самостоятелно или в комбинация с лидокаином и други агенти са обещаващи космецевтические и нутрикосметические ефекти, като подмладяващи, лифтинг и еластичността на кожата, подмладяване на лицето и подобряване на естетическите показатели, намаляване на белези от бръчки, дълголетие, анти-стареене ефекти и подмладяване на слъзния канавката.

Хиалуронова киселина за превъзходен хидратиращ режим на грижа за мазна кожа

Начинът, по който Хиалуронова киселина овлажнява толкова ефективно, без да използва тежки кремове и масла, означава, че е идеален за хора, склонни към обриви или за тези с мазна кожа. Той е в състояние да привлече влага към кожата без други съставки, които могат да запушат порите или да създадат прекомерен блясък на повърхността.

Хиалуронова киселина ползи за косата

Хиалуронова киселина ползи за косата

Марките за грижа за косата едва наскоро започнаха да използват неистовите способности на Хиалуронова киселина. Когато се прилага локално върху влажна коса, Хиалуронова киселина действа като гъба. Той абсорбира външната влага и я държи, което прави космите по-хидратирани, еластични и като цяло по-здрави. Това е особено добра съставка за коса, която е много суха и повредена.

Косата, хидратирана с хиалуронова киселина, може по-добре да устои на ежедневния стрес, причинен от разресване, разресване и топлинно оформяне.

Хиалуронова киселина също се комбинира с колаген в много продукти, предлагани на пазара в наши дни. За веганите Хиалуронова киселина се предлага с веганска форма на колаген (получен от акациево дърво). За суха коса тази комбинация прави чудеса. Ако страдате от суха и тъпа коса, трябва да опитате серум с хиалуронова киселина и колаген за няколко дни и да видите разликата.

Хиалуронова киселина може да се прилага локално ежедневно или според нуждите в дните на измиване.

Експертите по грижа за косата предполагат, че Хиалуронова киселина може да се комбинира и с масло от жожоба и арган. Дори протеини като кератин се комбинират добре с хиалуронова киселина.

Ако страдате от къдрава и неуправляема коса, опитайте хиалуронова киселина и ще бъдете изненадани от положителните резултати. Той също така поддържа скалпа хидратиран. Хората, страдащи от сух скалп, могат да бъдат подпомогнати от Хиалуронова киселина.

Хиалуронова киселина може да се използва и като незаличим балсам за коса. Нанесете го върху влажна коса като първи слой от стайлинг за коса.

Хиалуронова киселина ползи за лице

Хиалуронова киселина ползи за лице

За грижа за кожата на лицето хиалуроновата киселина ефективно намалява бръчките и фините линии. Професионалистите в грижата за кожата могат да инжектират хиалуронова киселина, за да намалят бръчките. Когато професионалистът го инжектира в кожата, той привлича вода към проблемната област, запълва кожата и й придава по-младежки вид. Но не мислете, че трябва да се инжектира, за да се променят фините линии и бръчки. Тъй като приблизително една трета от хиалуроновата киселина на тялото ни се попълва ежедневно, тя има много кратка устойчивост и зависи от клетките на кожата, за да произвеждат повече непрекъснато. Процесът на стареене и хроничното излагане на слънце и околната среда влошават естественото производство на GC, което води до изтъняване на дермата, сухота, облекчаване на образуването на синини и допринася за появата на фини линии и бръчки. Това е мястото, където местните добавки имат значение. Като овлажнител, GC е в състояние да абсорбира и задържа вода в кожата, като насърчава хидратацията и следователно пълнотата на кожата. Когато GK се прилага като част от режима за грижа за кожата, той помага незабавно да подобри външния вид на фините линии и бръчки благодарение на тази овлажняваща способност.

След няколко дни ще почувствате, че кожата ви е станала мека, млада и с по-малко бръчки.

Хиалуроновата киселина дори влияе върху скоростта на заздравяване на раните по кожата. Заздравяването на рани зависи от хиалуроновата киселина, чрез която клетките се размножават и се преместват в раната, за да започнат да образуват нова кожа.

Основната причина за появата на бръчки

Бръчката е гънка, гребен или гънка на кожата, известен също като рифтид. Появата на бръчки е един от типичните признаци на процесите на стареене. Различни причини, които могат да увеличат образуването на бръчки, включват обичайните пози за сън, загуба на телесна маса, продължително потапяне във вода, обичайното изражението на лицето, стареене, увреждане от слънцето, пушенето и неправилното хидратация. Бръчките, наречени фини линии, които се появяват на кожата, при някои хора могат да се превърнат в дълбоки цепнатини или бразди. Бръчките обикновено се появяват около очите, устата, челото, ръцете и шията. Стареенето е един от основните фактори, допринасящи за образуването на бръчки, тъй като кожата губи еластичност и съдържание на мазнини, намалява количеството колаген и еластин, което води до изтъняване на кожата и по-малко гладък външен вид. Друг неоспорим факт са морфологичните промени, които се появяват на кожата с възрастта, както и във всички други тъкани и органи на тялото. Тези морфологични промени, свързани с хронологично остарялата кожа, водят до отпусната кожа и фини бръчки по лицето.

Прогресивната загуба на дебелина в застаряващата кожа започва с изтъняване на епидермиса и сплескване на дермоепидермалното съединение. Атрофията се появява главно в дермата като следствие от тези възрастови морфологични промени в кожата. С възрастта общият брой на фибробластите и еозинофилите също намалява. Якостта на опън на кожата намалява, тъй като еластичните влакна непрекъснато намаляват и компонентите на колагена се променят. В допълнение, намаляването на микроциркулаторното корито на кожата и намаляването на активността на мастните жлези водят до влошаване на сухотата на кожата. Атрофията на подкожните тъкани (мазнини, мускули и кости) създава допълнително издуване на кожните гънки, докато надвисналата кожа виси от местата на дълбоко прикрепване.

Ясна гравитационна линия, която отразява ефекта на атрофията и гравитацията върху възрастовата кожа, се появява на възраст между 40 и 50 години, обикновено преминава през лицето и шията. Много изследователски групи са демонстрирали обещаващ потенциал за анти-бръчки лекарства, базирани на GC (кремове, гелове и инжекции).

Положителен ефект на хиалуроновата киселина

Сравнителен анализ на различни форми срещу носогубных гънки показа, че ефективността срещу носогубных гънки дермальных пълнители, съдържащи НК не е от животински произход, показа най-добра ефективност срещу бръчки в сравнение с колаген на едър рогат добитък.

Хиалуроновата киселина Очевидно е ефективен и естествен хидрант за кожата и косата. Опитайте и сами ще видите разликата.