Ползите от гинко Билоба в борбата с мигрената, астмата и проблеми с паметта

Submitted by Илка Илиева on Ср., 07/14/2021 - 15:26
Ползите от гинко Билоба в борбата с мигрената, астмата и проблеми с паметта

Гинко билоба се използва в традиционната китайска медицина от векове, а гинко билоба се счита за ефективно естествено лекарство за много здравословни проблеми. В традиционната китайска медицина се използват листата и семената на гинко билоба. Съвременните процедури и добавки използват главно екстракт от гинко, който се получава от листата на дървото гинко билоба, произхождащо от Китай. Гинко билоба е популярен за подобряване на функциите на мозъка, кръвообращението и нервната система.

Гинко билоба е най-старият жив дървесен вид в света. Видът гинко датира от Пермския период преди около 286 до 248 милиона години. Днес Гинко билоба е единственият оцелял член на семейство Гинко. Смята се, че на това оцеляване той дължи изключителната си гъвкавост, устойчивост на болести и будистки монаси, които са отглеждали и съхранявали дървета в свещените земи. Гинко билоба се използва при широк спектър от заболявания и болести, включително и потиснато настроение, мультиинфарктную деменцию, церебральную недостатъчност (с участието на тези симптоми, като влошаване на паметта, намалена концентрация на вниманието, тревожност и обърканост), ишемию на миокарда, мозъчен инсулт, тромбоза и периферна окклюзионные заболявания на артериите (ПОАД).

Екстрактът от гинко Билоба се препоръчва и при шизофрения, тинитус, синдром на мозъка, световъртеж с неясен произход и ПМС, макар и по-малко поддържан, все още изисква по-нататъшно проучване.

Мощни антиоксиданти в Гинко Билоба

Гинко съдържа високо съдържание на флавоноиди и терпеноиди. Както флавоноидите, така и терпеноидите са известни със своето антиоксидантно действие. Тъй като сме изправени пред по-високи нива на стрес и замърсяване на околната среда в градския живот, антиоксидантите са важни за дългосрочното здраве. Антиоксидантите се борят с разрушителното действие на свободните радикали.

Стандартизираният екстракт от гинко билоба (EGb 761) се използва широко за получаване на значителни ползи при невродегенеративни заболявания. Въпреки че на този екстракт се приписват антиоксидантни действия, механизмите на множеството принципи, участващи в тази фармакологична активност, не са напълно установени.

По-възрастната възраст е сложен и необратим процес, причинен от много фактори. Това е основен рисков фактор за прогресията на различни заболявания и може да доведе до намаляване на физиологичните възможности, функционални увреждания на тъканите и смъртност. Има много изследвания върху молекулярните механизми на стареене, но тези механизми все още не са напълно проучени.

Изчистване на свободните радикали свободните радикали включват свободен кислороден радикал, хидроксилен радикал и единичен кислород.

Мощни антиоксиданти в Гинко Билоба

Флавоноидите действат в растенията като антиоксиданти, антимикробни средства, фоторецептори, визуални атрактори, репеленти за хранене и за екраниране на светлината. Много проучвания показват, че флавоноидите проявяват биологична активност, включително антиалергично, антивирусно, противовъзпалително и съдоразширяващо действие.

Гинко Билоба за астма (дори в китайската традиционна медицина)

Гинко билоба се счита за лекарство за много хронични заболявания и също така подобрява мозъчната функция. Въпреки това, в традиционната китайска медицина Гинко Билоба се използва и за лечение на пациенти с астма. Гинко може да подобри симптомите на астма и други възпалителни респираторни заболявания като ХОББ.

Гинколид В е противовъзпалителен екстракт от гинко билоба и се използва за терапевтични цели. Това е известен инхибитор на тромбоцитния активиращ фактор (PAF), който играе важна роля в патогенезата на астмата.

Гинко Билоба за болестта на Алцхаймер

Болестта на Алцхаймер понастоящем не е лечима и изследователите все още се опитват да намерят най-добрите възможности за пациенти в напреднала възраст, страдащи от болестта на Алцхаймер. Превенцията е основен фокус за изследователите на болестта на Алцхаймер. Екстрактът от гинко билоба е едно от най-изследваните билкови лекарства за лечение на когнитивни разстройства и болестта на Алцхаймер.

Няма лек за болестта на Алцхаймер, но се провеждат обещаващи изследвания и разработки за ранно откриване и лечение. Има няколко техники за лекарствено лечение, които помагат за предотвратяване на различни симптоми на болестта, и учените по целия свят се съсредоточи върху намирането на по-ефективни методи на лечение, превантивни стратегии и, в крайна сметка, лечение.

Повече Ресурси

Гинко билоба помага при главоболие

Ползи от растението Гинко билоба

Информирай се, преди да посегнеш към гинко билоба

Ползите и недостатъците на гинко билобата

Стандартизираният екстракт от гинко билоба е популярна хранителна добавка, приемана от възрастните хора за подобряване на паметта и свързаната с възрастта загуба на когнитивни функции. Болестите на Паркинсон и Алцхаймер често са свързани с оксидативен стрес и дефекти в клетъчните защитни механизми.

Стандартизиран екстракт от гинко билоба (GBE), получен от изсушени листа на гинко, се използва като терапевтично лекарство за лечение на нарушения на паметта и деменция, включително и болестта на Алцхаймер.

Много изследвания съобщават за ефективно прилагане на GBE при цереброваскулярной недостатъчност, недостатъчност на периферните артерии, мультиинфарктной деменция, нарушаване на паметта в напреднала възраст, болест на Алцхаймер, резистентной депресия, астма и венозна недостатъчност.

Екстракт от гинко билоба намалява симптомите на ПМС

Екстракт от гинко билоба намалява симптомите на ПМС

През репродуктивните години повечето менструални жени изпитват симптоми на предменструален синдром (ПМС), който в 10% от случаите води до увреждане. Проучване, проведено върху 85 жени в Съединените щати, установи, че гинко билоба може да намали тежестта на симптомите на ПМС. Необходими са допълнителни изследвания на активните съставки, както и ефикасността и безопасността на различните дози и продължителността на лечението с гинко.

Гинко Билоба може да бъде полезен при главоболие и мигрена

В традиционната китайска медицина гинко е много популярно лечение за главоболие и мигрена. Първичните главоболия, мигрена и главоболието тип напрежение са сред най-честите състояния в ранна възраст. Дори преди началото на фармакологичното лечение, тези пациенти са основно полезни за водене на подходящ начин на живот, редовно сън, хранене, използване на компютър и телевизор, спорт и избягване на задействания. Всяко специфично и ефективно фармакологично лечение на мигрена и напрежение главоболие никога не липсва странични ефекти. Gingkolid B, екстракт от растителен компонент от листата на Гинко билоба дърво, е естествен фактор, активиращ тромбоцитите (PAF). PAF е мощен провъзпалителен и ноцицептивен агент, освободен по време на възпалителния процес. Следователно, Gingkolid B може да се счита за обещаващо нелекарствено средство за лечение на мигрена със и без аура.

Мигрена с аура се характеризира с преходна и обратима дисфункция на мозъчната кора. Визуалната аура (спектри на скотома и/или укрепване), които се движат през зрителните полета, представляват симптоматичен аналог на тази аномалия на мозъчната кора. Аурата обикновено трае по-малко от един час и може да бъде придружена от мигренозно главоболие или, по-рядко, напрежение.

Изследване, публикувано в списание Neurological Sciences, твърди, че Гинкголид В, съдържащи се в терпеновой фракция Гинко Билоба е ефективна за намаляване на честотата и продължителността на аурата в нашата група пациенти. Ефектът се проявява ясно през първите два месеца от лечението и продължава или се засилва още повече през следващите два месеца.

Хората търсят

Кога се събират листа от гинко билоба за чай, Екстракт от гинко билоба цена, Извлек от гинко билоба, Чай от гинко билоба, Допелхерц гинко билоба мнения, Най добрата гинко билоба, Чай от гинко билоба ползи, Гинко билоба за какво помага

Още Ресурси

Доказан метод за полова мощ - Naydenov Fitness

ЕКСТРАКТ ОТ ГИНКО БИЛОБА ПЛЮС

Гинко Билоба | Фитнес Блог

Гинко - 6 ползи за здравето ни | BERRYWAY